DSC_0366-6-1-1160x665

Ne cheamă muntele

Am intrat în sezonul turelor și drumețiilor alpine. Suntem inspirați și pregătim pentru iubitorii de munte trasee montane, cu priveliști splendide, pline de mișcare și de bucuria de a ne conecta cu natura și cu muntele.

Sâmbătă, pe 7 octombrie, vom saluta soarele cu dragă inimă dimineața și pornim în drumeție pe creasta Bucșoiului Mic, sau Creasta Balaurului unde vom parcurge o creastă alpină de grad 1A, asta înseamnă primul pas între drumeție și alpinism. Gradul de dificultate este ușor spre mediu, potrivit și pentru începători.

Ne dăm randez-vous la 8:30 AM la căminul alpin, în Bușteni, iar traseul o să fie așa:

Caminul Alpin – Plaiul Munticelului – Plaiul Costilei – Valea Morarului – Timbalul – La Balaur – Creasta Balaurului – Strunga Bucsoiului – Cabana Omu – Valea Cerbului – Poiana Costilei – Plaiul Costilei – Plaiul Munticelului – Caminul Alpin

În același stil ne plimbăm și duminică, pe 8 octombrie, unde vom îmbrățișa toamna într-o tură montană pe Valea Albă. Este probabil unul dintre cele mai cunoscute trasee din Bucegi, fără dificultăți, ideal pentru munțomani. Dar nu vă lăsați păcăliți. Chiar dacă e vale, traseul nostru va merge în sus, unde vom da nas în nas cu niște peisaje incredibile, care, timid, se vor lăsa capturate de aparatele noastre foto.

Ne vom întâlni tot la 8:30 AM la căminul alpin, iar ziua va arăta cam așa:

Caminul Alpin – Plaiul Munticelului – ”La Verdeata” – Valea Alba – Platoul Bucegi – Hornul lui Gelepeanu – Brana Mare a Costilei – V. Scorusi – Strunga Galbinele – Valea Galbinele – Refugiul Costila – Caminul Alpin

Dacă nu v-ați înscris încă la una dintre aceste ture, nu este timpul pierdut. Noi vă invităm să petreceți timpul în natură, să vă relaxați și să vă detașați, să lăsați pentru câteva ore stresul și tehnologia și să vă bucurați de aerul curat și rece al munților. Până la urmă, orice formă de mișcare este binevenită pentru organism, mai ales că stresul ne acaparează la locul de muncă, iar urcatul pe munte funcționează ca o terapie pentru creier. Pe lângă asta, drumețiile sporesc concentrarea și cresc capacitatea pulmonară. Dar pe lângă toate aceste beneficii, de a respira aer curat, de ați regla echilibrul organismului, de a te deconecta de cotidian, vă lăsăm pe voi să vă bucurați și să descoperiți și mai multe beneficii ale mersului pe munte.

Terapia cu arbori funcționează de minune și garantăm încărcarea minții și a corpului cu vibrații pozitive, cât să ne ajungă pentru o săptămână nouă de lucru.

One life. Live it.

 

 

Mel | Outdoor Enthusiast

LEAVE COMMENT