scoala ski poiana brasov

Instructorul de Ski

Să înveți un sport montan de capul tău cum este ski-ul sau snowboarding-ul este destul de dificil. De aceea, alegerea unui instructor este o idee foarte bună. Înainte să optezi pentru un instructor, asigură-te că acesta are autorizație, deoarece pârtiile sunt pline de falși instructori fără atestat, care îți vor pune viața în pericol. Așadar, da! Este dreptul tău de a cere instructorului o dovadă. Dacă acesta refuză sau se fofilează, mergi fără teamă la următorul. Un instructor de ski cu adevărat profesionist îți va arăta legitimația de autorizare și va înțelege deopotrivă că acest aspect este unul foarte relevant atât pentru siguranța turistului, cât și pentru siguranța instructorului. Așadar, cu ajutorul unui instructor de ski vei trece mult mai repede peste etapa de început, care deseori devine frustrantă și pe alocuri dureroasă. Cu instructorul de ski ai astfel garanția că vei înțelege regulile jocului și că îți vei însuși corect mișcările.

Ce trebuie să înțelegi este că în această piesă tu ești personajul principal. Înainte de a te apuca serios de treabă este esențial să evaluezi anumite aspecte. Nu trebuie neapărat să fii într-o formă fit extraordinară, însă prima lecție va fi solicitantă. Important este să nu te lași descurajat și să te gândești că până la urmă ski-ul sau snowboarding-ul este și despre relaxare, detașare și distracție. Important este să te simți relaxat și detașat pe terenul de joacă. Chiar dacă uneori pârtia se întâmplă să fie poate mai aglomerată, atitudinea este cea care de fapt contează.

Un instructor bun de ski va folosi întotdeuna puterea exemplului. Așadar alege un instructor care îți poate exemplifica ceea ce îți cere să faci. Un instructor care se dă pe pârtie alături de elevii săi este un instructor bun. Ferește-te de instructorii care doar sunt echipați pentru ski, și care nu au schiuri sau placa de snowboard și care vor să te învețe, pentru că aceștia nu vor fi alături de tine pe pârtie, iar la final te vei simți descurajat.

În altă ordine de idei, un instructor bun de ski sau de snowboard este oricând deschis să îți arate autorizația, încearcă pe cât posibil să te cunoască și să se apropie de tine în scopul desfășurării lecției, te ascultă și te înțelege într-o manieră respectoasă și calmă, este răbdator și îți oferă explicații când nu înțelegi, este alături de tine pe pârtie și schiază cu tine, pune accentul pe siguranța ta și a celor din jur, te încurajează și îți modifică greșelile, îți oferă consiliere în alegerea corectă a echipamentului și nu în ultimul rând îți arată exact ceea ce dorește de la tine.

 

LEAVE COMMENT

Vorbește cu noi!
Vorbește cu noi!
Întrebări, curiozități, probleme? Sunt aici să te ajut!
Connecting...
Nu avem operatori activi momentan, dar ne poți lăsa un mesaj și îl vom prelua în cel mai scurt timp!
Operatorii noștrii sunt deja în alte conversații. Te rugăm să încerci puțin mai târziu.
:
:
:
Dacă ai întrebări! Îmi poți scrie chiar acum :)
:
:
Chatul a fost închis!
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad